Mézeskalács ütőfa (kicsi Mikulás) Mézeskalács ütőfa (kicsi Mikulás) Mézeskalács ütőfa (kicsi Mikulás) Mézeskalács ütőfa (kicsi Mikulás) Mézeskalács ütőfa (kicsi Mikulás) Mézeskalács ütőfa (kicsi Mikulás) Mézeskalács ütőfa (kicsi Mikulás) Mézeskalács ütőfa (kicsi Mikulás) Mézeskalács ütőfa (kicsi Mikulás)
Video
Mézeskalács ütőfa (kicsi Mikulás)
Mézeskalács ütőfa (kicsi Mikulás)
Mézeskalács ütőfa (kicsi Mikulás)
Mézeskalács ütőfa (kicsi Mikulás)
Mézeskalács ütőfa (kicsi Mikulás)
Mézeskalács ütőfa (kicsi Mikulás)
Mézeskalács ütőfa (kicsi Mikulás)
Mézeskalács ütőfa (kicsi Mikulás)
Mézeskalács ütőfa (kicsi Mikulás)

Mézeskalács ütőfa (kicsi Mikulás)

Várható szállítás: 2024. szeptember 17.
Elérhetőség: Előrendelhető

A mézeskalács olyan sütemény, mely változatos alakjával és díszítésével sokféle lehet. Fő hozzávalók a liszt, a méz, a tojás és fűszerek. Magyarországon a középkor óta készítik és több településen is nagy hagyománya van a mézeskalács termékeknek.

Ütőfával készült mézeskalács elnevezései: ütőfás mézes, vert mézes.

Fából készült formával készül oly módon, hogy a kiszaggatott tésztát a kilisztezett formába beleütögetik, innen származik az elnevezése is. Az ütőfába a minta negatívja van belefaragva, így a kisült süteményből kiemelkednek a szebbnél szebb motívumok.

A művészien faragott faformákat egész Európában használták marcipán, sajt, viasz és mézeskalács készítésére. Az ütőfához receptet is adunk ajándékba.

Alapanyag: cseresznye  vagy diófából   készülnek.  A fa jellegéből adódóan a képen látható terméktől az alapanyag színe, erezete eltérő lehet.

Tisztítás: Vízzel történő tisztítás nem javasolt, mert ez esetben a fa szálai felérdesedhetnek és ezt követően a tészta ragadhat benne. Használatot követően egy tiszta száraz kefével a felületen esetlegesen megmaradt liszt eltávolítása. Időnként,  használat után  át lehet vékonyan kenni gyógyszertárban vásárolható parafin olajjal, mely  ápolja és tartósítja a fát. 

Kívánságlistára teszem
15.000 Ft
Menny.:db
Mézeskalács ütőfa (kicsi Mikulás)
15.000 Ft
Menny.:db

Youtube videók

Leírás és Paraméterek

A mézeskalács olyan sütemény, mely változatos alakjával és díszítésével sokféle lehet. Fő hozzávalók a liszt, a méz, a tojás és fűszerek. Magyarországon a középkor óta készítik és több településen is nagy hagyománya van a mézeskalács termékeknek.

Ütőfával készült mézeskalács elnevezései: ütőfás mézes, vert mézes.

Fából készült formával készül oly módon, hogy a kiszaggatott tésztát a kilisztezett formába beleütögetik, innen származik az elnevezése is. Az ütőfába a minta negatívja van belefaragva, így a kisült süteményből kiemelkednek a szebbnél szebb motívumok.

A művészien faragott faformákat egész Európában használták marcipán, sajt, viasz és mézeskalács készítésére. Az ütőfához receptet is adunk ajándékba.

Alapanyag: cseresznye  vagy diófából   készülnek.  A fa jellegéből adódóan a képen látható terméktől az alapanyag színe, erezete eltérő lehet.

Tisztítás: Vízzel történő tisztítás nem javasolt, mert ez esetben a fa szálai felérdesedhetnek és ezt követően a tészta ragadhat benne. Használatot követően egy tiszta száraz kefével a felületen esetlegesen megmaradt liszt eltávolítása. Időnként,  használat után  át lehet vékonyan kenni gyógyszertárban vásárolható parafin olajjal, mely  ápolja és tartósítja a fát. 

Sütemény mérete, magassága 8,2 cm

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Hasonló termékek

Facebook kommentek