Youtube videók
Leírás és Paraméterek
Corzetti tésztamintázó alap 1 db (napkorong mintával), átmérője 5,5 cm, az alsó része tésztakiszúró funkcióval rendelkezik.
Corzetti egy olasz tésztafajta. Egy gyúrt tésztából szaggatott korong melynek mindkét oldalán más minta szerepel.
Corzetti tészta készítéséhez szükséges egy alap mintázó és egy fogantyúval ellátott felső rész, pecsét (amit külön kell megvásárolnia, kosárba tennie). Az alap alsó részével kiszaggatjuk a 2 - 2,5 mm vastagságúra kinyújtott gyúrt tésztát (ízléstől függően a vastagság változtatható, vékony tészta nem jó, mert akkor a két minta átüthet egymáson). Az enyhén belisztezett két mintázó rész közé teszünk egy tésztakorongot és a felső, fogantyús részt rányomva az alsó részre készen van a mintázott corzetti tésztánk.
Mintázófa tisztítása: használatot követően egy tiszta száraz kefével a felületen esetlegesen megmaradt lisztet eltávolítjuk. Vízzel történő tisztítása nem javasolt, mert a fa szálai felérdesedhetnek. Időnként, használatot követően át lehet vékonyan kenni gyógyszertárban vásárolható parafin olajjal, mely ápolja és tartósítja a fát.
átmérő 5,5 cm | |
magassága 7 cm | |
(1-2 mm eltérés lehetséges) |