Youtube videók
Leírás és Paraméterek
Corzetti tésztamintázó pecsét 1 db (szegfű mintával), átmérője 5,5 cm
Corzetti egy olasz tésztafajta. Egy gyúrt tésztából szaggatott korong melynek mindkét oldalán más minta szerepel.
Corzetti tészta készítéséhez szükséges egy alap mintázó (ezt külön kell megvásárolnia és kosárba tennie) és egy fogantyúval ellátott felső rész (pecsét). Az alap alsó részével kiszaggatjuk a 2 - 2,5 mm vastagságúra kinyújtott gyúrt tésztát (ízléstől függően a vastagság változtatható, vékony tészta nem jó, mert akkor a két minta átüthet egymáson). Az enyhén belisztezett két mintázó rész közé teszünk egy tésztakorongot és a felső, fogantyús részt rányomva az alsó részre készen van a mintázott corzetti tésztánk.
Kekszpecsétként is kiválóan használható.
Mintázófa tisztítása: használatot követően egy tiszta száraz kefével a felületen esetlegesen megmaradt lisztet eltávolítjuk. Vízzel történő tisztítása nem javasolt, mert a fa szálai felérdesedhetnek. Időnként, használatot követően át lehet vékonyan kenni gyógyszertárban vásárolható parafin olajjal, mely ápolja és tartósítja a fát.
átmérő 5,5 cm | |
magassága 7,5 cm | |
(1-2 mm eltérés lehetséges) |